CosmoSkin - První vesmírná kosmetika


První vesmírná kosmetika speciálně vyvinuta pro extrémní sucho a nulovou gravitaci. Cílem vesmírné kosmetiky je pomoci také s momentálními problémy Země a přijít s novými nápady, jak snížit odpad a zvýšit efektivnost. Jelikož kosmetika bude vyvinuta pro extrémní sucho, je možné, že v budoucnu bude zapotřebí i zde na Zemi. 

Vesmír

Japonské společnosti ANA Holdings Inc. a Pola Orbis zahájili společný projekt s cílem vyvinout první řadu kosmetiky na světě, která bude vhodná pro použití ve vesmíru. Společnost ANA Holdings Inc. se zabývá leteckou dopravou a poskytne letadlo, ve kterém dokáží nasimulovat podmínky ve vesmíru. Znáte kosmetiku H2O+? Její výrobcem je společnost Pola Orbis. Při vyvíjení vesmírné kosmetiky se zaměřují na snížení odpadu a zvýšení použitelnosti.

Obě společnosti vkládají velké naděje do rychle se rozvíjející oblasti vesmírného cestování. Cílem kosmetiky s názvem CosmoSkin je vytvořit kosmetiku, která bude na pokožce příjemná i v podmínkách extrémního sucha a nulové gravitace a udělá život ve vesmíru pohodlnějším. Kosmetika se bude zaměřovat i na duševní a fyzické zdraví.

Najdete ji také na stránkách Notino či Vivantis? Vesmírná kosmetika zatím v prodeji není, ale společnosti by chtěly tuto kosmetiku uvést na trh již v roce 2023, nakolik realita komerčního vesmírného turismu je na obzoru. Společnost SpaceX, kterou založil Elon Musk, chce vyslat turisty na 10 denní cestu na mezinárodní vesmírnou stanici koncem roku 2021 a do roku 2023 plánuje nabídnout prohlídku Měsíce.

Suchá popraskaná pôda

Vesmírná technologie pomůže vyřešit problémy na Zemi

Obě společnosti musí řešit nejen běžné výrobní postupy, ale také brát ohled na problémy, které se týkají života na kosmické lodi, jako je duševní a fyzické zdraví a snižování odpadu. Inovativní přístup řešení těchto problémů v budoucnosti pomůže zlepšit i každodenní život na Zemi.

Věří, že extrémní podmínky ve vesmíru je přinutí hledat nové nápady a řešení, která mohou zlepšit použitelnost produktů a minimalizovat plýtvání.