Google jako poradce péče o pleť


Google testuje nový nástroj - dermatologický asistent na bázi umělé inteligence, který má usnadnit uživatelům identifikaci problémů s pokožkou.

Webová aplikace zanalyzuje pokožku pomocí tří fotek a dotazníku. Po analýze uživatel dostane seznam možných problémů s pletí a informace na jejich řešení. Dermatologický asistent zahrnuje také faktory jako je věk, rasa, pohlaví, typ pleti a fototyp kůže. Pro každý problém s pletí bude nástroj od Google zobrazovat dermatologem zkontrolované informace a odpovědi na nejčastější otázky spolu s podobnými obrázky kůže na porovnání.

Cílem tohoto nástroje není nahradit lékařské vyšetření ani poskytnout diagnózu, ale zajistit přístup k odborným a ověřeným informacím.

Google  jako dermatologický asistent

Google se rozhodl pro tento krok na základě téměř 10 miliard vyhledávání, ve kterých uživatelé hledají řešení na problémy s pokožkou, nehty a vlasy. Nový nástroj je navržen tak, aby uživatelům pomohl najít a vyřešit problém s pokožkou.

Webová aplikace už prošla klinickou kontrolou a získala označení CE jako zdravotnický prostředek v Evropské unii. Pilotní projekt by chtěl Google spustit do konce tohoto roku. Kdy bude dostupná u nás, zatím není jasné.