Kdy se rozloží váš plast?


Na biologicky rozložitelných plastových obalech bude uvedeno datum recyklace. Nový standard by mohl pomoci i v kosmetickém průmyslu, který patří mezi největší výrobce jednorázových plastů.

Biologicky rozložitelný plast s datem recyklace

Ve Velké Británii byla zavedena nová norma pro biologicky rozložitelný plast, záměrem které je proniknout přes džungli ekologické klasifikace, zaujmout optimističtější pohled a motivovat spotřebitele, aby udělal správnou věc. Cílem je vytvořit základnu pro podložení jakýchkoliv tvrzení a pro vytvoření důvěryhodnosti ohledně biologicky rozložitelných plastů.

Společnosti, které označují své obaly za biologicky rozložitelné, budou muset absolvovat test, ve kterém prokáži, že se jejich plastové obaly dokáží rozložit bez nanočástic a mikroplastů. Spotřebitelé uvidí jasné datum recyklace, aby mohli obal zlikvidovat dříve, než se začne rozpadávat.

Recyklácia plastov

Plastové kelímky se rozloží za 336 dní

Na začátku rozpadu se většina plastů, jako jsou láhve, kelímky a folie, rozloží na oxid uhličitý, vodu a kal do dvou let. Tento proces je spouštěný sluncem, vodou a vzduchem.

Při testech biotransformační vzorec rozložil polyetylenový film za 226 dní a plastový kelímek za 336 dní.