Toto jsou nejoblíbenější výživné látky


Začátek roku 2020 byl průlomový ve vyhledávaní kosmetiky a jejího složení. V obchodech si většina zákazníků vybírá kosmetiku intuitivně - podle obalu a množství. Při přesunu nákupní síly do on-line světa se dostává do popředí složení a účinek aktivních látek. Abychom vám pomohli zorientovat se, připravili jsme pro vás seznam nejvyhledávanějších aktivních látek za první půlrok 2020.

papio.sk vyhľadávač kozmetiky

Nejvyhledávanější aktivní látka je vitamín C

Určitě jste se už i vy setkali s kosmetikou, která obsahuje tento vitamín. Poslední dobou se dostává jeho používaní do popředí a nejvíc vás zajímalo, jak vitamín C účinkuje na pokožce.

Vitamín C je považován za jednu z nejúčinnějších látek proti stárnutí pokožky. Je klíčem k udržení hladké a zářivé pleti. Jeho využití v kosmetických přípravcích je všestranné. Dokáže si poradit s jemnými vráskami, zjemnit jizvičky po akné, ale také vyrovnat odstíny pokožky.

I když přijímáte vitamín C ve stravě nebo pomocí výživových doplňků, vitamín C v séru nebo krému přímo na pokožku je nejlepší způsob, jak ho dodat přímo pokožce.

Retinol na druhém místě

Retinol je stabilizovaný vitamín A. V kosmetických produktech podporuje obnovu buňek a kolagenu. Během prvních dní používání retinolu můžete pociťovat suchost na pokožce, olupování či jemné začervenání, protože retinol začne odstraňovat starou pokožku, kterou nahradí nová.

Krémy a séra s retinolem jsou oblíbené hlavně u dam nad 40 let, které mají běžné problémy se stárnutím pleti - hlubší vrásky, skvrny na pokožce, ochabování pokožky a pod.

Sérum, krém

Ricínový olej

O výhodách kokosového a arganového oleje se mluví už několik let. Tento rok se do popředí dostává i ricínový olej.

Ricínový olej se dostává do popředí nejen pro své všestranné použití, můžete ho používat na vlasy, obličej i tělo, ale také pro své léčivé vlastnosti. Působí proti ekzémům, dermatitídě, rosadei, psoriáze.

Nestárnoucí kyselina hyaluronová

Díky svým účinkům v pokožce se o kyselině hyaluronové mluví už několik let. Ze všech kyselin ji můžeme označit jednoznačně za nejpopulárnější ve světe kosmetiky a rok 2020 to zatím potvrzuje.

Protože kyselina hyaluronová dokáže zadržet velkou kapacitu vody, má jedinečnou schopnost udržovat v pokožce vlhkost. Naše tělo si ji dokáže vyprodukovat samo, ale její produkce věkem klesá. Proto, pokud si chcete udržet pokožku bez vrásek a dalších známek stárnutí, používejte přípravky s kyselinou hyaluronovou.

Kyselina hyaluronová se nepoužívá jen v kosmetických přípravcích, ale také na injekční vyplňování vrásek, zvětšování rtů, opravu a zvýraznění kontur obličeje a pod.

Aplikovanie kyseliny hyalurónovej injekčne

Stále více populárnější kyselina salicylová

Do popředí se dostává i kyselina salicylová, která na pokožce působí podobně jako retinol – způsobuje odlupování vrchní vrstvy a uvolňuje póry. Je výborná pro redukci pigmentových skvrn a na problematickou pokožku s akné, mastnou pleť a při problémech se zápaly.

Co jsou ceramidy?

Naše tělo produkuje přírodní ceramidy, ale věkem a poškozením od slunce, se jejich množství v pokožce snižuje. Výsledkem je drsná, sušší pokožka s vráskami. Nedostatek ceramidů v pokožce může způsobit začervenání a podráždění.

Trendy v kosmetice se každý rok mění. Přibývají nové oblíbené aktivni látky a vyznat se v tom není snadné. Proto pokud potřebujete s výběrem kosmetiky poradit, neváhejte nás kontaktovat na e-mail dana@papio.sk